img1
img2
img3
img4

Támogatónk

MINISZTERELNÖKSÉG

LIKE US!

Celldömölki kosárlabda PDF Nyomtatás E-mail
Írta: langhy   
2013. november 06. szerda, 07:51

Celldömölki kosárlabda

Az alapítvány: A jelenlegi kosárlabda élet kialakulása szorosan összefügg az Kemenesaljai Egészséges Életmódért Alapítvány munkájával. Az alapítvány története 1985 szeptemberében kezdődött, egy baráti társaságból alakult hobbi kosárlabdacsapattal. A játékosok létszáma rövid idő alatt 20 főre emelkedett, akik ezután már heti rendszerességgel találkoztak. Az évek folyamán cserélődtek a csapattársak, így a mai kosárlabda élvonalában sportoló, helyi származású játékosok is megfordultak nálunk. Csapatunk benevezett különböző környékbeli amatőr kosárlabda kupákra, bajnokságokra, valamint 10 éve mi is rendszeresen szervezünk kosárlabda rendezvényeket a helyi önkormányzat és cégek, vállalkozások támogatásával. Hála ezen sportág egyre növekvő népszerűségének, a rendezvényeken 5-6 helyi és egyre több környékbeli (Szombathely, Sárvár, Ajka, Bük, Győr, Keszthely, Mosonmagyaróvár, Répcelak, Táplánszentkereszt, Tapolca) csapat is indul. Pár éve a nagy érdeklődésre való tekintettel már női mérkőzéseket is bonyolítunk. 2004 augusztusában váratlanul elhunyt csapattársunk emlékének adózva neveztük el a minden évben megrendezésre kerülő tornát "Hérincs Zsolt Emlékkupának", mely a 2006-os évtől vándorkupa lett. Továbbá ebben az évben úgy döntöttünk, hogy hivatalos formát adunk tevékenységünknek. Így alapítványunk megalakulásának ideje 2006. április 24., melynek célja az egészséges életmód és a fiatalság segítése a sportolásban, a helyi kosárélet, játékos sportvetélkedők szervezése.

KEMKO Celldömölk: A kosaras találkozókat egyre több fiatal látogatta, ezért 2007-ben megfogalmazódott Zámbó Ferenc alapítványi elnök fejében, hogy hozzanak létre egy kosársulit. Az edző Csói Gábor lett, aki pont ekkor folytatta testnevelői, edzői tanulmányait. Az így verbuválódott fiatalokkal 3 év edzés után elindultak a Szombathely városi-városkörnyéki férfi kosárlabda bajnokságban. Az indulással egy időben a csapat kivált az alapítványból, de egymást kölcsönösen segítve folytatták a munkát. A 18 csapatos bajnokságban kétszer 11. helyezést értek el, legutóbb pedig az előkelő 3. helyet szerezték meg.

CVSE KSZ: 2013-ban a CVSE szakosztálya lettünk, ami anyagi helyzetünket is javította. Ennek következtében emelni tudtuk az utánpótlás munka színvonalát, és a felnőtt játékosokról is levett némi terhet. Persze a város elismerése is jól esik.

Utánpótlás: Már a kezdetekben, 2007-ben fontos hangsúlyt kaptak a fiatalok. Általános- és középiskolások is pattogtathatták a labdát. Számos kupán és barátságos mérkőzésen mérhették fel tudásukat, melynek köszönhetően egyre nőtt a létszámuk. A szűk keretek miatt nehéz volt a továbblépés, de 2012 szeptemberétől az országos Dobd a kosárba programnak és a Szombathelyi Ifjú Sólymok KSE-nek köszönhetően még szervezettebbé vált az utánpótlásképzés. 2013-ban U16-os csapatunk először indult a Regionális Kadett bajnokság nyugati csoportjában.

Létszám:         U12: 10 fő (heti 2 edzés)

U16: 15 fő (heti 3 edzés + 1 erőnléti edzés)

Felnőttek: 14 fő (heti 2 közös és  x egyéni edzések)

Női vegyes csapat: 10 fő (jelenleg szünetel)

 

Eredményeink: (2010-13)

 • IX. Szüreti Kupa, I. hely (2013)
 • IX. Hérincs Zsolt Emlékverseny, I. hely (2013)
 • Szombathely (Vas megye) bajnokság III. hely (2012/2013)
 • TKT Kosárlabda Kupa (általános iskolai), Táplánszentkereszt I. hely (2012)
 • Szombathely (Vas megye) bajnokság alsóház III. hely (2011/2012), összesített 11. hely
 • VIII. Hérincs Zsolt Emlékverseny IV. hely (2012)
 • Tinódi Kosárlabda Kupa, Sárvár, III. hely (2012)
 • KÜKI-Team kupa, Táplánszentkereszt, I. hely (2012)
 • VII. Szüreti kupa, Celldömölk, III. hely (2011)
 • HIP-HOP FEST II. Celldömölk, I. hely (2011)
 • B33 - Egyszerűen kosarazz! középiskolások tornájának Vas megyei helyszínén elért I. hely (2011)
 • HIP-HOP FEST I. Celldömölk, I. hely (2011)
 • Szombathely (Vas megye) bajnokság alsóház III. hely (2010/2011), összesített 11. hely
 • X. Sárvári Sportnap Kosárlabda Kupa I. hely (2011)
 • VII. Hérincs Zsolt Emlékverseny III. hely (2011)
 • Táplán Kupa I. hely (2010)
 • K-4 Középiskolai Kupa I. hely (2010)

Jövőkép: Terveink között szerepel a felnőtt csapatot NB II-es bajnokságba nevezni, amely magában foglalja az utánpótlás csapatok továbbfejlődésének lehetőségét. A 2014/15-ös szezonban az U12-es csapatunkat is szeretnénk bajnokságban szerepeltetni. Ennek érdekében jelenleg egy TAO-s pályázaton veszünk részt, melynek eredménye egy új sportcsarnok lehet. Célunk újabb pályázatokon való szereplés és szponzori szerződések kötése. Nemrégiben a NémoSporttal indult egy kölcsönös együttműködésen alapuló munka. Jelenleg a felnőtt csapat két tagja is kosárlabda edzői tanulmányait végzi. Ha megszerezték a szükséges bizonyítványokat igyekszünk bekapcsolni őket az utánpótlás nevelésbe.

 

Celldömölk, 2013. november 5.

Csói Gábor szakosztály vezető, edző

Módosítás dátuma: 2013. november 06. szerda, 09:36